Просто тенденция този сезон?

Не можете да я преследвате, можете да бягате само след роклята от последната колекция на италианския дизайнер и да осъзнаете, че следващият сезон, носещ тази рокля, ще бъде лош вкус.

Още поредни поредици на модните подиуми виждаме ярки големи отпечатъци: цветя, плодове, животни, риба и птици, дори хамбургери и очила от мартини се намират като модел на плата. Облекло с такива леки отпечатъци изглежда много впечатляващо, но плаши повечето купувачи с тяхната екстравагантност и неприложими характеристики. Страхуваме се, че ще купим такова забележимо нещо твърде много, но го искаме само за сезон, затова предпочитаме да инвестираме в класически гардероб.

Причината за такова изобилие от цветя, животински и растителни орнаменти – в общата тенденция на мекота и романтика. Жените вече са уморени от повсеместните военни, мъжки костюми и спортен стил. Летящи рокли, секси поли, блузи с буйни ръкави – това искат жените. Цветя в печат като изпълнение на женственост и нежност, животински орнаменти – всичко това е агресивно.