Кой пълнител матрак е по-добър

При матраци за новородени с пролетни отвори, кайро от кокосов орех, латексов пълнеж, пресован конски косъм, вата или пяна, пенополиуретанът често се използва като пълнител.

Тези матраци, в които се използват вата и гума от пяна, е по-добре да не се избира предварително. Те имат твърде силна мекота, а също така се развалят твърде бързо. Разгледайте различни видове пълнители за детски матраци.

Кайра от кокос.
Извлича се чрез изрязване на кокосовите ядки. За да ги свържете, лепилото се намесва или се прави фърмуер. Вторият вариант се използва доста често, но не е издръжлив, особено ако се отнася до малки деца. За лепене на кокосови чипове най-често се използва естествен латекс. Естествено при избора на детски матрак е по-добре да избирате само естествени и екологосъобразни материали. Такива матраци от естествени влакна са доста скъпи.
Естествен латекс.

Произвежда се на основата на каучуков сок, след като се пене върху кутии, които осигуряват пенеста структура. Латексовите материали са доста еластични, но по-малко твърди. Такъв матрак е по-добре да се избере в случая, когато има по-твърд пълнител от задната страна.
Козина.
Името е ясно, че е направено от конски косми. Импрегнирането се състои от естествен латекс, който е скъп на цена. Недостатъците на това влакно са възможността за алергии при децата.
Полиуретанова пяна.
Този полимер се извлича изкуствено. Ето защо е много евтино. Използва се в големи количества при производството на детски матраци. Въпреки това, поради своята недостатъчна твърдост, той често се комбинира с други видове пълнители.