Резервоари за удължения / компенсаторни цистерни

Компенсиращият резервоар има всички технически характеристики, необходими за развитието на високи температури, когато се изисква течният или газовият нагревател. Увеличаването на температурата след това се придружава от повишаване на налягането и следователно трябва да се регулира временно. Налягането може да повреди маркучите и уплътненията, като същевременно наруши топлинното смазване и причини неизправности на буталата. Прекомерната топлина под капака може да е в ущърб на маслените вериги и водата. Когато температурата на маслото в двигателя се покачи и разширението стане твърде високо, изравняването се извършва през масления съд.

Охладителят се охлажда със специален компенсационен резервоар. Тя ще се отвори, когато налягането в системата стане твърде високо. Това се случва, когато сензорът на температурата на охлаждане усети температура над 100 ° С. Температурата от 120 ° C може да доведе до повреда на двигателя и изземване на буталата. Това – поради недостатъчно количество охлаждаща течност и поради това неспособността да се охлади останалата охлаждаща вода. Отварянето на вентилите на разширителния резервоар може да помогне само за кратко време. След това водата се отстранява от системата, така че процесът на охлаждане става още по-малко ефективен. Отоплителното тяло на двигателя е неизбежно. При тези условия компенсационният резервоар може да бъде само краткосрочно решение. Поддръжката не се изисква само когато охлаждането не се повлияе от високите температури през лятото. В този случай е достатъчно да спрете двигателя за няколко минути, за да изключите натрупването на топлина, причинена от процеса на горене. В противен случай компенсационният контейнер почти никога не е подложен на такива критични ситуации.

Обикновено се използва за поддържане на серво управление, тъй като този диапазон е склонен на промени в налягането, изискващи различни количества хидравлично масло. Спирачната система не изисква компенсационен резервоар, а само един лагер. Увеличаването на налягането би било критично, ако бъде повлияно от нагряването. В нашия онлайн магазин ще намерите всички резервни части, от които се нуждаете (например задвижващ вал, завой, газ, пролет и т.н.) на достъпна цена.